Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dependenta de machiaj
Autor Mesaj
Mitz Deconectat
Beauty Assistant

Alăturat: Aug 2011
Reputaţie: 0
Dependenta de machiaj
Citat:In doar cateva minute, cele mai armonioase trasaturi cu care ne-a inzestrat natura sunt puse in valoare, iar micile imperfectiuni dispar ca prin minune. Nu de putine ori, chiar si pe noi ne surprinde rezultatul unei sedinte de machiaj: gene mai lungi si mai negre, ochi conturati, buze stralucitoare, ten catifelat, riduri estompate. Un adevarat miracol, s-ar putea spune!

De ce ne machiem?
Tentatia machiajului apare inca din anii adolescentei, atunci cand vedem pentru prima oara cat de bine ii sta colegei de clasa cu rimel pe gene si cat de mult o pune in valoare un simplu detaliu ca acesta. Iar dupa ce incerci si tu pentru prima data rimelul, cu greu te mai lasa inima sa iesi din casa cu genele naturale. Ne place sau nu, machiajul ajuta orice femeie sa arate mai bine, intr-un timp scurt si fara prea mare efort.

De cele mai multe ori, machiajul intra pur si simplu in rutina zilnica: te trezesti, te speli, te fardezi... si abia apoi iesi din casa. De ce? Pentru ca asa te-ai obisnuit. Pentru ca iti place mai mult de tine machiata, decat palida si fara nicio stralucire. Pentru ca deja i-ai obisnuit pe toti cu aceasta imagine si parca nu ti-ar cadea bine sa te vada altfel, mai putin stralucitoare.

Pragul psihologic
Ce femeie nu-si doreste sa fie frumoasa si atragatoare pentru cei care o privesc? Uneori insa, aceasta nevoie este dusa pana la extrem. Exista femei pentru care cosmeticele devin o necesitate, iar machiajul - o obsesie. Pentru ele, sa fie vazute dimineata, fara machiaj, este o adevarata drama. Sunt in stare sa se trezeasca inaintea tuturor ca sa se aranjeze si chiar sa se culce seara cu un strat gros de farduri pe fata. Din cauza lipsei de incredere in sine si in propriile calitati, unele femei nu pot renunta la aceasta masca a perfectiunii create de machiaj, fara de care nu-si mai pot gasi identitatea.

Ce parere aveti despre acest lucru?Sunteti sau ati fost intr-o situatie asemanatoare?Credeti ca femeile cu adevarat dependente de machiaj au nevoie de ajutor,de cineva cu care sa vorbeasca despre asta?Dupa ce ati citit acest articol,v-a schimbat,macar putin,opinia in legatura cu machiajul?
21-09-2011 01:10 AM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
rallyloo Deconectat
Beauty Supreme

Alăturat: Jun 2011
RE: Dependenta de machiaj
probabil sunt si femei dependente de machiaj. cum sunt unele dependente sa isi albeasca dintii probabil si ajung sa si-i strice

eu una nu sunt dependenta, in niciun caz. pot sa ies din casa si fara sa port deloc machiaj. e drept, mai am momente in care ma gandesc: doaaamne, am iesit chiar si fara rimel, fara un gloss, cred ca arat ca naiba si se uita toti la mine lol dar de asta sufera probabil fiecare femeie la un moment dat.

si sa stiti ca de multe ori m-am gandit asa: eu daca ma machiez zilnic, si toti prietenii mei ma stiu machiata, aranjata, draguta, ce se va intampla daca de exemplu merg la mare cu ei si ma vad fara machiaj deloc. se sperie naibii lol asa ca prefer sa mai renunt la machiaj si sa il folosesc mai mult si in cantitati mai mari la petreceri, ca sa fac o impresie buna.
21-09-2011 03:23 AM
RoxanaNicoleta Deconectat
Beauty Guru

Alăturat: Jul 2011
nici eu nu sunt dependenta de machiaj, chiar mai ies din casa fara, rarut ce-i drept....iar in ultimul timp un rimel si un ruj sunt suficiente ptr mine.

If plan A fails, remeber that you still have 25 letters left.

http://loveissall.blogspot.com
23-09-2011 06:39 PM
Mitz Deconectat
Beauty Assistant

Citat:1 in 3 won't go to the store without it
6 in 10 won't go to work sans makeup
1 in 10 won't ever let their partner see them without makeup
14 % actually get out of bed early to apply makeup before their partner wakes up
25% believe they would be denied a promotion if they did not wear it
37% think their managers would assume they didn't take care of themselves

Mi se pare normal sa fii aranjata cand megi la un interviu,la munca,atunci cand vrei sa maschezi putin semnele de oboseala.Mi se pare dusa la extrem insa treaba asta cu partenerul..sa nu-ti lasi iubitul sa te vada nemachiata...ai sa te ascunzi toata viata?
De cele mai multe ori realizam ca ne agitam in legatura cu machiajul prea mult,dar doar pentru noi..fiindca iubitii nostri,de exemplu,nu vad diferenta.
26-09-2011 11:43 PM
Beauty Guru

prietenul meu m-a vazut si fara makeup, doar cu o crema hidratanta si nu m-am simtit oribila ....cred ca tyine si de increderea in sine

27-09-2011 02:21 AM
Marina Deconectat
Baby Diva
*

Alăturat: Aug 2010
Eu nu ies niciodata din casa fara fond de ten.
Dar nu sunt dependenta. Daca n-ar mai exista... as iesi fara Smile
27-09-2011 07:51 AM
Mitz Deconectat
Beauty Assistant

Eu sunt de parere ca machiajul trebuie folosit atunci cand stii sa ai grija de tenul tau,nu doar sa maschezi .In primul rand trebuie sa stii cat mai multe despre tenul tau..cum ar fi exfoliantele care i se potrivesc,mastile de fata,demachiantul,cremele si ce tip de ten ai.
In momentul in care stii cum sa iti ingrijesti tenul,esti pregatita sa aplici si machiaj.
Nu conteaza ca nu poti iesi din casa fara sa folosesti un anumit produs cosmetic (excluzand situatia in care asta devine o problema de proportii mari pentru o fata/femeie),atata timp cat stii sa il folosesti si ti se potriveste.Vedem zilnic pe strada adolescente si femei care nu stiu sa se machieze,dar totusi exagereaza.Am vazut fetite de 5 ani machiate,in autobuz si in hypermarket,cu mamele lor.
Cred ca am mai spus..dar pana la urma,nimeni nu se naste cu fard albastru/roz/mov/verde pe pleoapa si nimeni nu se naste cu ochii conturati cu tus sau dermatograf.
Simtul nostru estetic se reflecta si in machiajul de pe fata noastra aprob
27-09-2011 09:16 PM
ela29 Deconectat
Diva

ai dreptate Mitz multe fetite incep sa aplice machiaje pe tenul lor mult prea devreme fara sa se documenteze mai inainte aplica orice pe ten . nu tin cont daca se potriveste sau nu , daca sunt sanatoase .nu este bine pentru ca fata are cel mai mult de suferit
03-10-2011 09:58 PM
strawberry.flap Deconectat
Beauty Assistant

cred ca asta duce mai repdee la dependenta..fetitele de 5-6 ani sunt invatate de la tv,sunt lasate de parinti sa foloseasca machiaj si sunt tot felul de farduri pentru copilasi..nu zic sa nu se joace,dar nici sa ajungi sa iti machiezi copilul de 5 ani cand iesi in oras...oricum dependenta cred ca e influentata de tv,reclame,reviste,moda..tot ce implica marketing pt ca ni se spune cum trebuie sa aratam

[Imagine: sigvaleriecopy.png]
09-10-2011 04:55 AM
ela29 Deconectat
Diva

am fost cu nepotica mea in parc si amramas socata sa vad o fetita de vreo 3 4 ani se dadea in balansoar parca se mai oprea putin se dadea cu luciu si parfum.dooamne
09-10-2011 07:07 AM
strawberry.flap Deconectat
Beauty Assistant

mai un parfum merge...car cand o vedeam pe fata vecinei de 8 ani cum mergea machiata la scoala mi se facea mila de ea

[Imagine: sigvaleriecopy.png]
09-10-2011 07:11 AM
ela29 Deconectat
Diva

o i au razna cu totul generatiile astea
09-10-2011 08:05 AM
rallyloo Deconectat
Beauty Supreme

Alăturat: Jun 2011
nici nu parfum nu mi se pare ca merge sincer. copiii au mirosul ala specific de copii, curat, placut. de la parfum la luciu de buze la rimel la fond de ten nu e cale lunga.
e de inteles ca majoritatea fetitelor vor sa se impopotoneze cu lucrurile mamei, sa fie si ele "mari". dar una e in joaca acasa, alta e sa o ia in serios.
12-10-2011 10:09 PM
Cupcake1605 Deconectat
Diva Supreme

Alăturat: Jan 2011
nu imi place sa ies afara fara pic de machiaj...pur si simplu nu ma simt bine...desi de multe ori a ma machia inseamna a trasa 2 linii de creion/tus de ochi si putin balsam de buze transparent...

http://www.cupcakesplendens.blogspot.com

http://retete-simple-delicioase.blogspot.com/

[Imagine: emiplantbanner.png]
10-11-2011 07:29 AM
TinaLove Deconectat
Beauty Assistant

Alăturat: Dec 2011
nu-s dependenta, mai mult umblu nemachiata decat machiata... la scoala profesorii ne cer asta
21-12-2011 08:16 AM
Beauty Guru

niic eu nu sunt dependenta...noi aveam voie cu minim de machiaj

21-12-2011 02:05 PM
Cupcake1605 Deconectat
Diva Supreme

Alăturat: Jan 2011
am 'reusit' performanta de a iesi in ultimele 3 zile afara data numai cu rimel si atat!si ma simt chiar ok,sincer!

http://www.cupcakesplendens.blogspot.com

http://retete-simple-delicioase.blogspot.com/

[Imagine: emiplantbanner.png]
29-01-2012 08:05 AM
Postează răspuns 

Posibile subiecte înrudite...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizualizări: Ultimul mesaj
  Care sunt greşelile de machiaj pe care bărbaţii le detestă? albinuta_eu 8 486 25-03-2012 05:25 AM
Ultimul mesaj: Diva
  Daca ati alege doar un produs de machiaj.. Mitz 10 528 29-01-2012 08:30 AM
Ultimul mesaj: Cupcake1605
  Nereusite in machiaj Mitz 44 3,765 29-01-2012 08:10 AM
Ultimul mesaj: Cupcake1605
  Culorile toamnei pt machiaj Leila 57 2,371 12-10-2011 10:14 PM
Ultimul mesaj: rallyloo
  Top 3 produse de machiaj preferate Mitz 3 196 31-08-2011 08:33 AM
Ultimul mesaj: ela29
Sad Machiaj semipermanent dya20 114 6,214 30-08-2011 06:17 PM
  Machiaj pt o blonda in rochie galbena iris88 7 1,331 04-08-2011 11:37 PM

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 3 Musafir(i)